ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ - ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ



Εμείς οι άνθρωποι, από τότε που αποκτήσαμε αυτογνωσία της ύπαρξής μας, έχουμε εξελιχτεί και καλουπωθεί ως προς τη σκέψη μας με βάση κάποιες “αναμφισβήτητες και αυτονόητες αλήθειες”. Η βασικότερη από αυτές είναι ότι υπάρχει μια θεμελιώδης διάκριση μεταξύ “υπαρκτού” και “μη υπαρκτού”, από την οποία προκύπτει, άλλωστε, και η διαφορά μεταξύ “αληθινού” και “ψεύτικου”, “πραγματικού” και “φανταστικού”… και όλες οι παρεμφερείς απόλυτες αντιθέσεις. Δίχως αυτό τον τρόπο σκέψης που έχει εντυπωθεί στο ίδιο μας το DNA, τα πάντα και το καθετί καταρρέουν γύρω μας, μέχρι κι αυτή η ίδια η θεμελιώδης έννοια της ατομικής ταυτότητας, που με την υπάρχουσα μορφή της είναι αγκιστρωμένη σ’ ένα πλαίσιο απόλυτου χωροχρόνου.
Και μόλις πρόσφατα, ως προς την κλίμακα της ιστορικής εξέλιξης, στη σύντομη διάρκεια ενός αιώνα, έρχονται οι κορυφαίες επιστήμες και απορρίπτουν, πειραματικά και πέραν κάθε δυνατότητας αμφισβήτησης, όλες αυτές τις ως τότε “αναμφισβήτητες και αυτονόητες αλήθειες”!
Το αποτέλεσμα; Σοκ! Η αμυντική αντίδραση; Α… ήταν η αναμενόμενη. Οι πολλοί οχυρώθηκαν στο κάστρο της παλιάς και απόλυτης πραγματικότητας του χωροχρόνου, χωρίς να σκεφτούν καν ότι το κάστρο αυτό ήταν το πρώτο που είχε πέσει και δεν ήταν πλέον παρά ένα άυλο φάντασμα κατοικημένο από εξίσου άυλα φαντάσματα: τους εαυτούς τους! Αυτοί πάγωσαν.
Αλλά, οι λίγοι διέκριναν στη νέα κατάσταση την ελευθερία της φλόγας που διατηρεί την ταυτότητά της, έστω και αν αυτή αλλάζει και κυματίζει διαρκώς, παραμένοντας φλόγα. Έτσι, οι λίγοι, επιχείρησαν κι επιχειρούν κάποια πετάγματα προς την νέα αυτή απέραντη ελευθερία.


ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΘΙΑ ΝΕΡΑ 

http://www.locus7.gr/index.php?id_product=28&controller=product

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις